Vacature zweminstructeur

Vacature: Zweminstructeur

Jouw talent zorgt ervoor dat onze gemeente een veilig zwemklimaat heeft. Als zweminstructeur heb je klanten van 3 maanden tot 85 jaar. Hoe de doelgroep er ook uitziet, jij zet een spetterende les neer. Dankzij jou kan iedereen in gemeente Meierijstad meedoen én in beweging blijven. Dat doe je zo’n 10 tot 15 uur per week in Zwembad De Molen Hey in Schijndel of 18 tot 25 uur per week in Zwembad De Neul in Sint-Oedenrode. Daar sta je voor, daar sta je achter en daarin sta je nóóit alleen.

Zwemmen is jouw verantwoordelijkheid

Als gemeente bieden wij zwemlessen aan. En dan hebben we het niet alleen over de reguliere A-, B- en C-lessen. Ons aanbod voor kinderen gaat van babypeuterzwemmen tot zeemeermin-zwemmen. En voor volwassenen (van jong tot oud) bieden wij lessen van aquajoggen en aquafit tot aan body en mind-zwemles. Wat de achtergrond van iemand ook is op fysiek en/of mentaal gebied, jij hebt een passende les. Ook heb je een luisterend oor voor onze klanten, wie weet heeft iemand behoefte aan een les die wij nog niet aanbieden. Je denkt dus altijd proactief mee. Verder ga jij je bezighouden met:

 • de kwaliteit van onze lessen, deze blijf je continu optimaliseren.
 • het in contact blijven met onze verschillende doelgroepen en het netwerken met stakeholders én collega’s.
 • werkzaamheden in de machinekamer op het moment dat je geen les geeft. Hier controleer je de kwaliteit van het water volgens geldende eisen.
 • het waarborgen van de veiligheid van onze bezoekers, collega’s en jezelf. Met daarbij het verlenen van eerste hulp indien nodig. Wat de situatie ook is, jij schiet niet zo snel in de stress.

Werken bij gemeente Meierijstad

Met ruim 80.000 inwoners hoort onze gemeente Meierijstad tot de middelgrote gemeenten van Nederland. Wat je hier doet, doet er echt toe. We geloven in de kracht van samen en zetten de klant centraal. En dat zie je terug in onze hele organisatie. Daar zijn we trots op. Met aandacht voor ontwikkeling en aansprekende projecten werken we met z’n allen aan ons maatschappelijk doel: elke dag verder bouwen aan een Meierijstad voor iedereen. Verder gaan wij voor werkgeluk. Onze dienstverlening bijzonder en persoonlijk maken én houden kunnen wij dankzij jou. En jij kan dat waarmaken doordat je als medewerker helemaal tot je recht komt.

Brabantse gezelligheid, ambitieuze collega’s en een gedreven ondernemende zelforganiserende mindset. Dit kenmerkt onze jonge moderne gemeente. Jij gaat werken binnen het werkatelier Exploitatie Accommodaties. Zij stellen binnenstadaccommodaties binnen onze gemeente beschikbaar, waaronder 2 zwembaden. Op korte termijn komt er een nieuw, derde zwembad bij! Onder dit atelier vallen verschillende werkgroepen. Wat voor jou het belangrijkste is, zijn de directe collega’s in de zwembaden zelf. Dat is een divers team van ongeveer 35 vakfanaten. Waar de een achter de balie staat of in de horeca werkt, werkt de ander als toezichthouder of zweminstructeur.

Meer weten over hoe het is om bij ons te werken? Kijk op www.werkeninnoordoostbrabant.nl

Hier krijgt jouw talent de ruimte

Jij zet je graag maatschappelijk in. Je krijgt energie van iemand nieuwe dingen leren. Waar je aan de ene kant een jong kind de schoolslag of borstcrawl aanleert, werk je aan de andere kant met volwassenen die hun conditie willen verbeteren. Dat doe je dan door spierversterkende oefeningen te doen. Natuurlijk gaan wij er niet van uit dat jij vanaf dag 1 al alle lessen kan geven. Daarom krijg je van ons de mogelijkheid tot het volgen van allerlei opleidingen. Hierdoor kan jij lerend werken aan je eigen talent en verbreed je daarmee jouw horizon. Het enige wat wij van jou vragen is een gezonde dosis motivatie, aangevuld met:

 • een afgeronde opleiding tot zwemonderwijzer, zoals NPZ/NRZ, het CIOS of MBO Sport en Bewegen met als aantekening zwemmen.
 • een geldig EHBO- en reanimatiediploma. Indien nodig kan je een BHV-diploma via ons behalen.  
 • een flexibele instelling wat betreft jouw rooster. Je geeft op verschillende tijden les, ook in de avonden en weekenden.

Wij bieden jou

Samen de opgaves en ambities van gemeente Meierijstad realiseren is hard werken. Daar mag je ook een mooie beloning voor verwachten. Zweminstructeur is een baan voor 10 tot 15 uur per week in Zwembad De Molen Hey in Schijndel of 18 tot 25 uur per week in Zwembad De Neul in Sint-Oedenrode, daarvoor mag je rekenen op:

 • een bruto maandsalaris van maximaal € 2.874,- (schaal 5), op basis van een 36-urige werkweek.
 • een individueel keuzebudget van 17,05% van jouw salaris. Aan jou dus de keuze wat je met dit budget doet. Extra vakantiedagen? Betalen van een opleiding? Of misschien toch een fiets aanschaffen?
 • uitgebreide leer-, ontwikkelings- en doorgroeimogelijkheden. We zijn trots op de carrièrekansen die we bieden.

Invulling is op payroll-basis via Ziezzo.

Pak je kans!

Je weet het zeker, dit is jouw baan. En aangezien jij kansen niet laat liggen, stuur jij jouw cv en motivatiebrief snel in via onze website www.werkeninnoordoostbrabant.nl  Binnen 5 dagen na jouw sollicitatie krijg je een reactie.

Zijn wij net zo enthousiast als jij?

 • dan volgt een kennismakingsgesprek met Bart Kremers (leidinggevende Exploitatie Accommodaties), Astrid Wieland (bedrijfsleider Zwembad De Neul) en Monique Versluis (bedrijfsleider Zwembad De Molen Hey).
 • zet jij je handtekening daarna onder het voorstel? Dan heten we je van harte welkom bij gemeente Meierijstad.

Heb je nog vragen over de vacature? Astrid Wieland, bedrijfsleider Zwembad De Neul helpt je graag verder via 0413-381 762. Monique Versluis, bedrijfsleider zwembad De Molen Hey is te bereiken via 0413 - 38 17 65.

Wil je meer weten over de sollicitatieprocedure? Dan staat Els Kelders, HR adviseur, je graag te woord via 14 0413.