#6 kwark met blauwe bessenpuree.jpg

Meierijstad Vitaal - kwark met blauwe bessen puree

: Geroosterde muesli met kwark en blauwe bessenpuree

Heb je een keer een ochtend wat meer tijd? Bijvoorbeeld in het weekend. Dan is dit een ontbijtje dat wel in de smaak zal vallen. Je kunt de fruitpuree ook vooraf al maken. Heb je wat puree over? Zet afgedekt in de koelkast. Roer het even door en doe het bijvoorbeeld door wat yoghurt.

Wat heb je nodig? (4 personen)

 

  • 150 gram naturel muesli
  • 1 theelepel kaneel
  • handje noten, ongezouten pecannoten en amandelen
  • 800 gram kwark
  • 250 gram blauwe bessen (diepvries)
  • staafmixer
  • verse blauwe bessen (garnering)
  • verse munt (garnering)

 

Hoe maak je het?

  1. Rooster de muesli en de noten een paar minuten in een droge koekenpan met de kaneel.
  2. Laat afkoelen op een bord.
  3. Doe 1 eetlepel kwark met de blauwe bessen in een maatbeker. Maak er een puree van met de staafmixer.
  4. Verdeel de kwark over de kommen. Doe er de bessenpuree over en de geroosterde muesli. Bestrooi met wat bessen en maak af met een blaadje munt.

Variatie

  • Ook lekker met andere noten.
  • Bak wat appeltjes of peren mee of gebruik een (zelfgemaakte) appelcompote.

Bron: Pliens Foodclub

Afleveringen zijn terug te kijken via deze link