#9 Pasta.jpg

Meierijstad Vitaal - Pasta met kop, venkel en sperziebonen

Pasta kip venkel sperziebonen


Venkel, een groente die veel mensen een beetje vergeten zijn. Jammer, want het is echt heerlijk. Deze pasta met kip, sperziebonen en venkel zet je echt supersnel op tafel.

Wat heb je nodig?

  • 350 gram kippendijfilet
  • 1 venkelknol
  • 400 gram sperziebonen
  • 2 theelepels Provençaalse kruiden
  • 3 eetlepels zuivelspread
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 250 gram pipe rigate pasta
  • verse basilicum (garnering)
  • geroosterde pijnboompitten (ca. 4 eetlepels)

 

Hoe maak je het?

  1. Rooster de pijnboompitjes.
  2. Bak de stukje kip in een hapjespan of wokpan lekker bruin in wat olie met de Provençaalse kruiden.
  3. Maak de boontjes schoon. Snijd de harde onderkant van de venkelknol en snijd de rest in stukjes.
  4. Kook of stoom de boontjes. Voeg na 2 minuten de stukjes venkel toe, zodat het tegelijk gaar is.
  5. Kook de pasta. Bewaar een beetje kookvocht.
  6. Giet de groente af en meng de helft van de zuivelspread erdoor.
  7. Doe de rest van de zuivelspread met wat pastawater bij de kip. Voeg de groente toe en meng door elkaar tot een smeuïg geheel.
  8. Bestrooi met verse basilicum, pijnboompitten en versgemalen peper.

 Variatietips:

  • Ook lekker met olijven in plaats van zongedroogde tomaatjes.
  • Kan ook met zalm.
  • Je kunt variëren met bijv. italiaanse kruiden
  • Heb je nog spinazie of courgette liggen? Ook lekker erdoor.
  • Gebruik zuivelspread met een smaakje dan heb je de Provençaalse kruiden niet nodig.

Bron: Pliens Foodclub