50_header-beleef-sport-bewegen.jpg

Beleef Sport en Bewegen

Samen voor een veilig en positief sportklimaat

Samen plezier hebben in sport en bewegen is belangrijk voor je gezondheid, ontwikkeling en welzijn. In een veilige en fijne sportomgeving ligt de basis voor de toekomst; als sporter en sportvereniging. Alleen samen creëer je een clubgevoel en cultuur waar je met trots onderdeel van bent. Met aandacht en respect voor elkaar, met een sportieve mentaliteit en de juiste motivatie kom je samen verder. Daarmee is sportiviteit, letterlijk en figuurlijk, en de manier waarop we met elkaar omgaan één van de meest belangrijke kernwaarden van een vitale sportvereniging.

Geen ruimte voor grensoverschrijdend gedrag

Voor grensoverschrijdend gedrag, van (seksuele) intimidatie, agressie en geweld tot discriminatie, is er geen ruimte. Geef het als sporter, trainer of supporter ook geen ruimte. Of je nu langs, voor of achter de lijn staat; maar ga nooit over de grens, van jezelf of die van een ander. Een positief sportklimaat bereik je samen.

Magazine voor sportverenigingen

In de week van 21 februari 2022 ontvingen alle 145 sportverenigingen in Meierijstad, een magazine in de bus met de titel 'Samen voor een veilig en positief sportklimaat'. Er staan verhalen in over de inzet en successen van verschillende betrokkenen en sportverenigingen binnen de gemeente Meierijstad. Zij geven tips en tricks om er samen een nog groter succes van te maken. Laat je inspireren en steun jouw club. Want met veel plezier veilig kunnen sporten, dat wil toch iedereen?

Download het magazine 'Samen voor een veilig en positief sportklimaat'

Vragen

Heb je naar aanleiding van het magazine ‘Samen voor een veilig en positief sportklimaat’ nog vragen of ideeën? Neem contact op met onze verenigingsadviseur of een van onze sportcoaches via het telefoonnummer 14 0413 of mail naar bewegen@meierijstad.nl.