Verbouwing zwembad De Molen Hey

Zwembad De Molen Hey wordt volgend jaar verbouwd

Zwembad de Molen Hey is aan een opknapbeurt toe. Het bad is gebouwd in 1994 en er zijn een aantal aanpassingen nodig om het zwembad weer up-to-date te krijgen. Het zwembad gaat daarom van 14 april 2025 tot, naar verwachting, half augustus 2025 tijdelijk dicht voor een grote verbouwing. 

Verbeteringen

Gedurende deze periode werken we aan verbeteringen, zoals herkenbaarheid van het zwembad door een nieuwe aanlooproute inclusief nieuw entree en ontmoetingsruimte. De vloeren worden vervangen en de kleedkamers worden ruimer gemaakt. Ook wordt er een verduurzaming toegepast door vervangen van het glas, plaatsen van zonnepanelen en aanpassingen waardoor er geen gas meer nodig is om het zwembad te verwarmen. Hierdoor wordt het zwembad gasvrij.

Informatie voor gebruikers

De squashbanen komen na de verbouwing niet meer terug, omdat de animo daarvoor de afgelopen jaren flink terugliep en ervoor is gekozen om het volledige zwembad te gebruiken voor de hoofdactiviteit; zwemmen voor jong en oud. 

De gemeente wil de overlast voor de gebruikers zoveel mogelijk beperken. Deze week zijn de zwemverenigingen op de hoogte gebracht van de periode van sluiting en samen met hen wordt gekeken naar mogelijkheden om hun activiteiten voort te zetten. Ook de andere gebruikers van het bad worden, via (nieuws)brieven en informatievoorziening binnen het zwembad, op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Wij nodigen u tijdens de verbouwing uit om gebruik te maken van zwembad De Beemd in Veghel of zwembad De Neul in Sint-Oedenrode voor uw zwemactiviteiten. Voor deze mogelijkheden zult u op een later tijdstip geïnformeerd worden.

Regelmatige updates over de voortgang van de werkzaamheden zijn te volgen via de website www.meierijstadbeweegt.nl daar kan ook een account worden aangemaakt om de nieuwsbrief te ontvangen.