Zwemles

Zwemmen is leuk en leren zwemmen is ook belangrijk. Zeker in een waterrijk land als Nederland. Bij ons kun je terecht voor het landelijk bekende Zwem ABC van de nationale raad zwemveiligheid. Wij hebben de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst. Lees hierover meer op www.allesoverzwemles.nl

Onze doelstellingen

  • Water moet zo vertrouwd zijn, dat je kind zich er veilig in voelt
  • Speels ontdekkend leren
  • Leven lang zwemplezier en –veiligheid
  • Ieder kind volgt zijn of haar eigen tempo
  • Het behalen van het Zwem AB en C diploma

Je kind start de zwemles in één van de groepen watergewenning. Hij of zij leert allereerst te bewegen in water, vallen en opstaan, drijven, in het water springen en er weer uitklimmen, draaien van borst op rug en onder water zijn. Nadat je kind geheel watervrij is en goed kan drijven op buik en rug, gaat hij of zij verder met het aanleren van de zwemslagen. Wij hebben zeven niveaus die we benoemen als ‘groepjes’. Je kind is zwem-veilig als alle drie de diploma’s zijn behaald. De doorstoming van de kinderen gebeurt individueel en indien er verandering van lestijd nodig is gebeurt dit altijd in overleg.

Bij het Zwem ABC wordt gebruik gemaakt van het leerlingvolgsysteem Via het leerlingvolgsysteem kunnen de kinderen samen met hun ouders op een persoonlijke pagina zien hoe de vorderingen zijn.

Kinderen die elders zwemles hebben gevolgd (ongeacht wel of geen diploma) en willen instromen, worden eerst getest en aansluitend wordt een prijsberekening gemaakt voor het aantal benodigde lessen. (dit geldt alleen voor het A diploma) Voor het B- en C diploma wordt altijd gebruik gemaakt van het gehele pakket voor het betreffende diploma.

Eisen per groep en kledingeisen

Zwemlessen bij zwembad de Molen Hey

Voor de zwemlessen van 45 min mogen kinderen starten vanaf 4½ jaar. De zwemles is 2x p.w. 45 minuten. Je kunt kiezen uit 2 combinatie dagen: dinsdag en vrijdag of woensdag en zaterdag. Zodra je kind doorgaat naar het volgende groepje kunnen de lestijden en instructeur wijzigen.

Voor de zwemlessen van 90 minuten mogen kinderen vanaf 5 jaar met een goede concentratie en vrij zijn in/onder water starten. Deze lessen worden alleen gegeven op donderdag. Tijdens de les is er een korte pauze waarin kinderen een van huis meegebracht gezond drankje kunnen nuttigen.
Als wij merken dat de zwemles van 90 minuten niet geschikt is voor het kind, plaatsen we het kind in een gewone groep van 2x 45 minuten. Deze zijn op dinsdag/vrijdag of op woensdag/zaterdag. Let op: Zodra je kind doorgaat naar het volgende groepje kan de instructeur wijzigen.

Voor kinderen van 12 tot en met 17 jaar is er een speciale groep op vrijdag van 17.30 tot 18.15 uur. Deze groep zwemt 1x p.w. 

Zwemlestijden zwembad De Molen Hey

Zwemlessen bij zwembad de Neul

Voor zwemlessen is er de keuze voor standaard lessen of voor Turbo lessen.

Bij standaardlessen is de minimale leeftijd 4½ jaar. De kinderen zwemmen 2x per week op zowel de maandag als de donderdag op hetzelfde tijdstip. De les duurt 45 minuten en wordt door een vaste instructeur verzorgd.

Bij het Turbo zwemmen is de minimale leeftijd 5 jaar. De les is 1x per week op een vaste dag en tijd, met maximaal 9 kinderen. Een vaste instructeur verzorgd de lessen die 90 minuten duren. Tijdens de les is er een korte pauze waarin kinderen een van huis meegebracht drankje kunnen nuttigen.

Zwemlestijden zwembad De Neul

Zwemlessen bij zwembad De Beemd

Voor de zwemlessen van 45 min mogen kinderen starten vanaf 4½ jaar. De zwemles is 2x p.w. 45 minuten. Je kunt kiezen uit 2 combinatie dagen: maandag en donderdag of dinsdag en vrijdag. 

Bij de zwemlessen van 90 minuten is de minimale leeftijd 5 jaar. De les is 1x per week op een vaste dag en tijd. Een vaste instructeur verzorgd de lessen die 90 minuten duren. Tijdens de les is er een korte pauze waarin kinderen een van huis meegebracht drankje kunnen nuttigen.

De zwemlessen worden op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gegeven tussen 14.45 en 17.45 uur, op woensdag tussen 13.45 en 18.15 uur en op zaterdag tussen 8.00 en 11.00 uur.

Tarieven zwemles

Tarieven zwemlessen
Zwemles ABC € 748,35
Zwemles A € 563,00
Zwemles B of C € 114,55
Zwemles turbo ABC (alleen in zwembad De Neul) € 935,40
Zwemles turbo A (alleen in zwembad De Neul) € 703,75
Zwemles turbo BC (alleen in zwembad De Neul) € 274,90
Zwemles turbo B of C (alleen in zwembad De Neul) € 137,45

Inschrijven

Inschrijven voor de zwemles mag vanaf 3,5 jaar, dit gaat via de MIJN omgeving van Meierijstad Beweegt.
Nog geen account? Maak eerst een account aan om je kind op te geven.
De inschrijving is definitief, zodra het inschrijfgeld is betaald. 

Extra aanbod voor zwemles

Onze zwembaden

De zwembaden in gemeente Meierijstad: